Uittips

Beleef Arnhem

Van der Valk Hotel Arnhem heeft een unieke ligging. Midden in de natuur, maar toch uitstekend bereikbaar via uitvalswegen A12 en A50. Rondom het hotel vindt u prachtige fiets- en wandelroutes en het centrum van de gezellige stad Arnhem ligt op slechts tien minuten rijden van het hotel. Geniet van de rust en de natuur, beleef de historie van dichtbij, ervaar cultureel Arnhem in een van de musea of zoek het gezellige stadsleven op. Voor alle leeftijdscategorieën biedt de omgeving mogelijkheden; zo liggen Burgers' Zoo en het Openluchtmuseum op een steenworp afstand. Ook Nationaal Park de Hoge Veluwe is makkelijk per auto of fiets bereikbaar.

Historisch Arnhem

Arnhem heeft een rijke historie. Naast Middeleeuwse bezienswaardigheden staat Arnhem vooral bekend om de beruchte Slag om Arnhem tijdens de Tweede wereldoorlog. Zware bombardementen van zowel het geallieerde als het Duitse leger hebben de stad zwaar getroffen. Elk jaar komen nog steeds velen uit de hele wereld om de slachtoffers van deze slag te herdenken.

Bezoek het Airborne Museum om de wereldberoemde Slag om Arnhem met eigen ogen te ontdekken. Neem ook eens een kijkje op de pagina over de Liberation Route. De Liberation Route laat u beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde rondom Arnhem, Nijmegen, op de Veluwe en in Noord-Brabant.

Bent u geinteresseerd in de Nederlandse geschiedenis? Een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een belevenis voor jong en oud! In het prachtige park ziet u hoe mensen ruim honderd jaar geleden leefden in Nederland. 

Natuur rondom Arnhem

Vanuit Hotel Arnhem kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken door Nationaal Park De Hoge Veluwe. In dit stukje Veluwe ziet u diverse bijzondere dieren zoals het edelhert, de moeflon en voor Nederland unieke vogelsoorten. Om die te zien zijn er verschillende wandel- en fietsroutes uitgestippeld.

Ook vlakbij het centrum kun u genieten van de prachtige natuur in Park Sonsbeek. Het park bevindt zich op slechts vijf minuten lopen vanaf het Centraal Station en het centrum. Combineer een actieve middag door de stad struinen met een ontspannend bezoek aan Park Sonsbeek. In het park vindt u onder andere de uitkijktoren "De Belvédère" en de schitterende "Steile Tuin". 

Cultureel Arnhem

Arnhem kent diverse hoogstaande musea met internationale allure. Voor 19e en 20e eeuwse kunst kunt u terecht bij het Kröller-Möller museum met collecties van onder andere Vincent van Gogh. Het Openluchtmuseum biedt een historische kijk op het Nederlandse leven door de eeuwen heen. En voor een goed besef van de slag om Arnhem is een bezoek aan het Airborne Museum "Hartenstein" een absolute must.

Winkelen in Arnhem

Arnhem is enkele jaren geleden verkozen tot beste binnenstad van Nederland en dat was niet voor niets. De binnenstad heeft veel te bieden voor mensen die van winkelen houden. Zo zijn de grote ketens aanwezig, maar ook unieke boetiekjes. Bent u al bekend met de 7straatjes van Arnhem? In dit winkelgebied in het oude centrum vindt u een diversiteit aan onder andere winkels, van vintage, sieraden, kookgerei, bloemen en patisserieproducten. Moe van het winkelen? Zoek dan een van de gezellige terrasjes op.

Sportief in Arnhem

Arnhem is uitgeroepen tot Europese Sportstad 2018. Arnhem heeft deze titel mogen ontvangen omdat de stad zich door middel van sport en bewegen inzet voor een gezonde stad.

Deze titel wordt gevierd met de Arnhemse Sportzomer

Zo wordt in Arnhem de Worldcup BMX gehouden. Daarnaast is Arnhem ook gastheer van het WK Inline en Freestyle, de Urban Sportsweek, het WK Zitvolleybal, de Boels Ladies Tour en de Bridge to Bridgeloop.

Bovendien worden er bijeenkomsten voor lokale, nationale en internationale partners georganiseerd waarin kennis wordt uitgewisseld over innovatie in de sport.