Uittips

Edese Golfclub Papendal

In de "achtertuin" van Hotel Arnhem vindt u de Edese Golfclub Papendal. De golfbaan ligt in het karakteristieke stuwwallenlandschap van de Veluwezoom. De baan is omgeven door bossen, lanen en weiden. De fraaie golfcourse heeft zich op natuurlijke wijze aan het landschap aangepast. De baan heeft leuke hoogteverschillen en geeft fraaie uitzichten. Er zijn geen waterhindernissen maar ter compensatie zeer veel bunkers en in de zomer taaie rough. 

De golfclub heeft natuur en landschap hoog in het vaandel staan en behaalde als een van de eerste clubs in Nederland het certificaat Committed to Green. In 2011 heeft de golfclub het CtG-certificaat weten om te zetten naar het GEO-ctg-certificaat. GEO staat daarbij voor Golf Environment Organization, en is de internationale opvolger van het CtG, dat voornamelijk in Nederland aansloeg. 

De eerste negen holes zijn aangelegd in 1984 onder architectuur van Frank Pennink. De uitbreiding naar 18 holes heeft plaatsgevonden in 1992 door Joan Dudok van Heel. Een renovatie door architect Frank Pont is in 2008 afgerond waardoor de baan bij de mooiste van Nederland behoort. 

De club werd in 1978 opgericht en heeft ongeveer 900 leden. De Edese Golf Club Papendal heeft een modern clubhuis en een uitstekend restaurant 'de Hofmeester' met een prachtig terras. 

Klik hier om naar de website van de Edese Golfclub te gaan.