Restaurant

Diner

Op zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Ons restaurant en Bar Brasserie 'West-End' is gesloten tot en met 6 april. Het hotel en de zalen blijven tot nader bericht geopend met aangepaste ontbijt-, lunch- & dinermogelijkheden. Wanneer u te gast bent in ons hotel, kunt u gebruik maken van roomservice voor ontbijt tussen 07:00 - 10:30 uur en voor lunch en diner tussen 16:00 - 21:00 uur. 

Chef-kok Giuseppe Zuddas werkt graag met seizoensgebonden, pure producten, vaak streekgebonden en waar mogelijk biologisch. Eet, drink en geniet!

Geniet van heerlijke à la carte in ons volledig vernieuwde restaurant. Onze à la carte menukaart biedt u een ruime keuze aan nationale en internationale gerechten. Daarnaast serveren wij een 3-gangen seizoensmenu met heerlijke nieuwe gerechten. U bent dagelijks welkom voor een diner van 17.00 uur tot 22.00 uur. Bekijk alvast onze menukaart.

       Reserveer een tafel      

Soepen

Toscaanse tomatensoep | € 5,75 
mascarpone basilicumcrème / gehaktballetjes

Klassieke heldere kippensoep | € 5,75 
met vermicelli pasta

Soep van het seizoen | € 6,75
onze medewerkers informeren u graag

Voorgerechten

Vers gebakken brood met diverse dips | € 5,25

Rundercarpaccio | € 11,50
jus de veau / truffeldressing / truffelmayonaise / rucola / Parmezaanse kaas / pijnboompitten

Carpaccio van rode biet | € 9,50
buffelmozzarella / veldsla / groene asperge / gepofte tomaat / krokante quinoa 

Sashimi | € 14,50
rundertataki / sashimi van zalm / gamba's in tempura / wasabimayonaise / nori chips / wakame / gember

Klassieke steak tartaat | € 14,50
rauw ei / kappertjes / cornichon / sjalot

Gebrande Yellowfin tonijn | € 12,50
gel van maïs / Zorri cress / komkommer / oosterse popcorn

Gerookte eendenborst | € 11,50
duxelles van paddenstoelen / krokant van paddenstoel / crème van aardpeer

Vegetarische loempia's | € 10,50
glasnoedels / sesam / bosui / huisgemaakte loempiasaus

Maaltijdsalades

Geitenkaassalade | € 13,50 / € 8,75 
spinazie / lauwwarme geitenkaas / vijgen / bosvruchten / walnoten / bieten / rood fruit dressing

Caesar salade | € 12,50 / € 8,50
Romeinse sla / gebakken kip / uitgebakken spek / ei / Parmezaanse kaas / croutons

Aziatische salade | € 13,50 / € 9,50 
gebakken biefstukpuntjes / gemarineerde komkommer / paksoi / taugé / nori chips / sesamdressing

Mozzarella salade | € 12,50 / € 9,25 
buffel mozzarella / gepofte tomaat / gegrilde paprika / groene asperges

Poké bowl | € 15,50 
Japanse rijst / zalm / wakame / nori chips / avocado / radijs / taugé / paksoi / sojabonen

Hoofdgerechten vlees

Onze klassieke schnitzel (300 gram) | € 17,50
citroen / gepofte tomaat / saus naar keuze

Schnitzel forestière | € 18,50
paddenstoelen / spek / gegratineerd met kaas

Runderbavette | € 19,75
biefstuk van de vang / groene asperge / saus naar keuze

Tournedos | € 25,50
bospaddenstoelen / groene asperge / gepofte tomaat / truffelsaus

Kipsaté | € 17,50
kippendijspies (300 gram) / gado gado salade / atjar / sambal mayonaise / satésaus / gefrituurde uitjes / kroepoek

Rib-eye € 29,50
Creekstone Farms rib-eye (300 gram) / verschillende bereidingen van ui / chimichurri

Sauzen
Stroganoffsaus
Rode wijnsaus
Champignonroomsaus
Béarnaisesaus
Pepersaus

Bijgerechten nieuwe stijl
Nederland wordt steeds gezonder! We hebben onderzocht hoe we onze gasten kunnen verleiden tot het eten van (meer) groenten. Verrassend genoeg blijkt dat mensen groenten die op het bord liggen vaker opeten dan groenten die apart in een bakje worden geserveerd. Omdat wij willen verduurzamen en voedselverspilling willen tegengaan, hebben wij onze bijgerechten aangepast. Bij alle hoofdgerechten serveren we nu huisgemaakte compote van het seizoen, salade en frietjes. Wanneer u naast de groenten die op het bord liggen alsnog een apart schaaltje groenten wenst, serveren wij u dit graag! 

Hoofdgerechten vis

Gegrilde zalmfilet | € 22,50
couscous / paksoi / kruidenolie

Tonijnsteak | € 23,50
lauwwarm en rood geserveerd / noedels / wokgroenten / sojasaus

Vis van het moment | € dagprijs
bijpassende garnituren

Bijgerechten nieuwe stijl
Nederland wordt steeds gezonder! We hebben onderzocht hoe we onze gasten kunnen verleiden tot het eten van (meer) groenten. Verrassend genoeg blijkt dat mensen groenten die op het bord liggen vaker opeten dan groenten die apart in een bakje worden geserveerd. Omdat wij willen verduurzamen en voedselverspilling willen tegengaan, hebben wij onze bijgerechten aangepast. Bij alle hoofdgerechten serveren we nu huisgemaakte compote van het seizoen, salade en frietjes. Wanneer u naast de groenten die op het bord liggen alsnog een apart schaaltje groenten wenst, serveren wij u dit graag! 

Hoofdgerechten vegetarisch

Melanzane | € 16,50
groentelasagne / paprika / aubergine / courgette / mozzarella 

Groenteburger | € 14,50 
brioche brood / knapperige sla / tomaat / komkommer / tomatensalsa / twister frites

Thaise groentecurry | € 16,50
papadum / rijst 

Bijgerechten nieuwe stijl
Nederland wordt steeds gezonder! We hebben onderzocht hoe we onze gasten kunnen verleiden tot het eten van (meer) groenten. Verrassend genoeg blijkt dat mensen groenten die op het bord liggen vaker opeten dan groenten die apart in een bakje worden geserveerd. Omdat wij willen verduurzamen en voedselverspilling willen tegengaan, hebben wij onze bijgerechten aangepast. Bij alle hoofdgerechten serveren we nu huisgemaakte compote van het seizoen, salade en frietjes. Wanneer u naast de groenten die op het bord liggen alsnog een apart schaaltje groenten wenst, serveren wij u dit graag! 

Voor de kleine trek

Kleine zalmfilet | € 16,50
couscous / paksoi / kruidenolie

Kleine runderbavette (100 gram) € 16,50  
groene asperge / saus naar keuze

Kleine schnitzel | € 12,50
saus naar keuze of forestière 

Sauzen
Stroganoffsaus
Rode wijnsaus
Champignonroomsaus
Béarnaisesaus
Pepersaus

Nagerechten

Sorbet Royale | € 7,00
fruit / sorbetijs / slagroom

Dame blanche | € 7,00
chocolade ganache / vanille ijs / chocolade brownie / warme chocoladesaus

Panna cotta van hazelnoot | € 6,50
chocolade ganache / blauwe bessen

Kapotgeslagen Cheesecake | € 7,50
yoghurtijs / crumble

 Kaasproeverij | € 11,75
diverse biologische kaassoorten / kletzenbrood / mosterdfruit

Koffie naar keuze met friandises | € 7,50 

Seizoensmenu 3-gangen (€ 29,50 per persoon)

Naast de gerechten op onze à la carte kaart stelt de keukenbrigade ieder seizoen een 3-gangen keuzediner samen voor € 29,50 per persoon. Het is ook mogelijk om de gerechten los te bestellen.

Voorgerechten

Soep naar keuze 
tomatensoep, kippensoep of soep van het seizoen

Gravad Lax
zalm gemarineerd in suiker, zeezout, dille en biet / rucola / crème van avocado / broodsoldaatjes 

Salade gepocheerde peer
walnoten / blauwe kaas / gekarameliseerde uien / balsamico mayonaise

Brisket
runderborst / gerookte mayonaise / boleten / gepofte tomaat / zoetzure komkommer / balsamico-uien

Hoofdgerechten

Lam
couscous / groene asperge

Zeebaars
kruidenkorts / gegrilde aubergine / vissaus

Schnitzel
saus naar keuze

Vegetarische quiche
prei / brie / zongedroogde tomaat / tomatensalsa

Desserts

Sorbet Royale
fruit / sorbetijs / slagroom

Panna cotta van hazelnoot
chocolade ganache / blauwe bessen

Chocolade brownie
vanille ijs / karamelsaus

Koffie of thee naar keuze met friandises

Bij alle hoofdgerechten serveren we huisgemaakte compote van het seizoen, salade en frietjes.

        Reserveer een tafel      

Van der Valk Wereldeters

Kinderen zijn van harte welkom bij Van der Valk Hotel Arnhem! Speciaal voor onze jongste gasten hebben wij een verrassend veelzijdige kindermenukaart samengesteld: Van der Valk Wereldeters. Kinderen worden met deze avontuurlijke en verantwoorde gerechten uitgedaagd om eens wat anders te eten dan de traditionele kindermenu's. We laten ze kennismaken met gerechten die door kinderen in andere landen worden gegeten. Timo Toekan neemt ze mee op reis naar Italië, Oostenrijk, Indonesië, Engeland, Alaska en vanzelfsprekend Nederland. Bij ieder gerecht vertelt Timo iets leuks over het land, zoals leuke weetjes en verhalen.

Omdat Van der Valk als familiebedrijf ook iets wil betekenen voor kinderen die het minder goed hebben, steunen wij de organisatie KidsRights. Deze organisatie komt op voor de positie van kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. Met onze kindermenukaart steunen wij in het bijzonder de KidsRights Changemakers Movement. De KidsRights Changemakers Movement is een wereldwijd online platform, speciaal voor de moedige kinderen en jongeren die in actie komen voor kinderrechten; de changemakers. Op dit platform kunnen deze jonge changemakers elkaar vinden, ondersteunen, inspireren en mobiliseren, maar ook gevolgd worden door anderen, (financiële) steun ontvangen en een groeiend draagvlak creëren.

Bekijk hier !

Wilt u zelf deze wereldse gerechten koken voor de kinderen? Onze kindermenukaart is geïnspireerd op het bekroonde boek "Wereldeters" van Marjolein de Vlaam. Net als de menukaart is het boek vrolijk vormgegeven met leuke verhalen en grappige weetjes over verschillende landen uit heel de wereld. Meer informatie? Vraag ernaar bij onze receptie!