Locatie

Nederlands Openluchtmuseum

Puur Hollands, wat is dat eigenlijk? Veel meer toch dan fietsen, klompen, molens, tulpen en de geur van verse appeltaart? Daarbij barst Nederland van tradities. Gewoonten en gebruiken die ons vervullen met trots. Het mooie is dat puur Hollands en onze tradities altijd in beweging zijn. 

Het Openluchtmuseum neemt je mee op een reis door de tijd! De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze je met hun verhalen. Ga op ontdekking in 44 hectare museumpark!

Museumpark
Ambachtslieden en activiteiten in de authentieke gebouwen brengen het museum tot leven. Originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje en ophaalbrug. Je vindt er zelfs een oude rijdende tram. Bezoek een arbeidershuisje uit Tilburg, volledig ingericht in jaren ’70 stijl. 

Vermaak voor kinderen
Gaan je kinderen ‘aan het werk’ op het Kindererf of toch liever spelen op het mooie Zaanse plein? Worden het poffertjes met poedersuiker, stevige huisgemaakte soep, of toch die verse krentenbol van de bakker? En hoe reizen we vandaag? Pak de historische tram of wandel door de tijd.

Het Nederlands Openluchtmuseum koestert tradities en houdt ze levend. Een bezoek is een kennismaking met Nederland van toen en van nog niet zo lang geleden. Er is beweging, reuring en leven; op de erven, landerijen, in de bedrijven, het boerencafé, de winkeltjes.

Bekijk hier de website van Het Nederlands Openluchtmuseum.