Over ons

Green Key Goud

De GOUDEN GREEN KEY certificering is in ons bezit! We zijn trots op alle medewerkers, omdat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hierbij geven wij u algemene informatie over Green Key:

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. De GREEN KEY is een middel om het duurzame imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau's: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is. Van der Valk Hotel Arnhem heeft een Gouden certificaat.

Bron: www.greenkey.nl

Verklaring MVO

Geachte gast,

De unieke ligging van Hotel Arnhem levert een grote bijdrage aan het succes van onze onderneming. Midden in de natuur, op de prachtige Veluwe, ontvangen wij al meer dan 25 jaar gasten, en we hopen dit nog decennia lang te mogen blijven doen. De natuur is voor ons zeer belangrijk en mede om die reden staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog op ons prioriteitenlijstje.

Wij streven ernaar onze eigen milieubelasting zoveel mogelijk te beperken. Diverse projecten om dit doel te bereiken zijn inmiddels gestart. Daarnaast voldoen wij aan de volgende afspraken:

Momenteel staat de "4e generatie Valken" in Hotel Arnhem aan het roer. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen en continu te blijven anticiperen op milieu en omgeving, hopen wij dat de 8e generatie Valken úw achterkleinkinderen over 100 jaar nog steeds in Hotel Arnhem mogen verwelkomen!

Namens directie en management team,

Bart van der Valk
Arnhem, 2015

Duurzaam inkoopbeleid

Overzicht
In Van der Valk Hotel Arnhem streven we naar een duurzaam inkoopbeleid waarmee ook de markt gestimuleerd wordt naar een meer innovatiegerichte en duurzame aanpak van inkoop. Dit doen we door bij elke aankoop een bewuste keuze te maken, door de gehele productlevenscyclus van groei tot teruggang te onderzoeken en de mogelijkheid tot fair-trade, bio-gecertificeerde en/of streekproducten te overwegen. Bij de keuzes betreffende de inkoop van producten houden we rekening met het effect op het milieu en op de mensheid. Hierbij kijken we naar elk product en dienst op zich, waardoor de keuze van de leveranciers en de producten gebaseerd is op wat het beste is voor de omgeving en het milieu.

Beleid
Als deel van ons MVO-beleid om onze omgeving een gezonder en beter woon- en werkklimaat te maken, streven we naar het inkopen van producten en materialen die gecertificeerd zijn met een milieukeurmerk of die fair-trade, recyclebaar, bio-gecertificeerd, energie-efficiënt of streekgebonden zijn. We trachten ons afval zoveel mogelijk te beperken door het gebruik van composteerbare materialen en het scheiden van meerdere afvalfracties. Met onze grootste leveranciers hebben we een duurzaamheidsverklaring ondertekend waarin we concrete afspraken hebben gemaakt betreffende de ontwikkeling van een duurzamer beleid en een duurzame samenwerking. Ook geven we voorkeur aan leveranciers die een duurzaamheidbeleid hebben en duurzame goederen leveren.

 

Doel:
Het doel is om richtlijnen in kaart te brengen die de inkoop van duurzame producten en diensten stimuleren, zonder de prestaties van het hotel te compromitteren. Bij de inkoop van producten wordt naar lange termijn besparingen gekeken in tegenstelling tot kostenbesparingen op korte termijn. We erkennen dat afval gereduceerd kan worden door het gebruikmaken van herbruikbare producten en van composteerbare en recyclebare materialen. Door het kopen van biologische producten dragen we bij aan het creëren van een pesticidenvrije wereld, en door de inkoop van streekproducten streven we naar het terugbrengen van de CO2 emissies die ontstaan door transport. Ter ondersteuning van dit initiatief zal het hotel, als integraal onderdeel van het inkoopproces, vragen de leveranciers aan te geven wanneer er een alternatief product op de markt is welke fair-trade of eco-gecertificeerd is.

Richtlijnen

Verantwoordelijk

De inkoopdoelstellingen worden tenminste jaarlijks herzien en beoordeeld. De prestaties worden geëvalueerd en nieuwe doelstellingen zullen worden geformuleerd.

Inkooprichtlijnen

* Onder minder milieubelastende producten of sociaal verantwoorde producten worden producten verstaan met erkende certificeringen, zoals EKO, Europees biologisch keurmerk, Label rouge, Fair Trade, Max Havelaar, UTZ, Rainforest Alliance, MSC (Marine Stewardship Council), USDA Organic, Soil Association, Krav, Bio-garantielabel, Bio-Siegel, Demeter, Milieukeur, Europees Ecolabel, Biologique (AB). Tevens vallen hieronder ook streekgebonden producten.

KidsRights

"Ieder kind heeft talenten, ieder kind heeft dromen. KidsRights vindt dat ieder kind het recht heeft om het grote potentieel dat het in zich heeft te ontplooien."

Van der Valk Hotel Arnhem vindt dat ook en is daartoe al jarenlang sponsor van deze organisatie. Peter en Gera Van der Valk zijn in verschillende opzichten betrokken bij KidsRights. Helpt u ook?

Informatie
KidsRights komt op voor de positie van zeer kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. Hiervoor biedt KidsRights directe, op maat gesneden hulp aan deze kinderen èn vraagt om aandacht voor hun positie en hun rechten. KidsRights helpt door bestaande, goedlopende lokale projecten te financieren die zich richten op 5 essentiele basisvoorzieningen: gezondheidszorg, voeding, onderwijs, onderdak en aandacht. Daarnaast vraagt KidsRights aandacht door kinderen een podium te bieden, kinderen die vaak niet zelf de aandacht van de wereld kunnen trekken. Zoals Nobel Vredesprijswinnaar Desmond Tutu zei: "KidsRights seeks to give a voice to the voiceless."

Wilt u meer weten over KidsRights? Klik dan hier.

 

WKK

Hotel Arnhem is in het bezit van een zogeheten WKK-installatie. Warmtekrachtkoppelingtechniek zet gas in één proces om in zowel elektriciteit als warmte. Een dubbel rendement dus. Daarom wordt deze beproefde technologie wereldwijd erkend als een milieuvriendelijker alternatief voor de traditionele gecentraliseerde vormen van energieopwekking. Het biedt daarnaast talrijke financiële en operationele voordelen:

-       Verlaging van de primaire energiekosten tot wel 30%

-       Besparingen op investeringen in bijvoorbeeld ketels

-       Overheidssubsidies

-       Belastingvoordelen

-       Verhoogde betrouwbaarheid in de levering van energie

-       Efficiënt gebruik van fossiele brandstoffen (totaal rendement tot meer dan 90%)

-       Mogelijkheid van eigen noodstroomvoorziening

-       Lagere CO2-uitstoot

Charging points electric cars

Since February 2013, it is possible to charge your car at Hotel Arnhem. With this charging station, provided by The New Motion, it is possible to perform a rapid charge (DC) and a normal charge (AC).  

A charge via the regular charge point takes 6 to 8 hours. When using a fast charger, the suitable electric cars (Nissan LEAF, Mitsubishi I-MiEv, Peugeot Ion andCitroen C-Zero) can have the battery charged up to 80% within 15 to 30 minutes. The fast charger at Van der Valk Hotel Arnhem is part of the love toe load network, the national network of charging stations and fast chargers in the Netherlands, intiated by The New Motion, with the help of various partners. For more information about fast charging and fast charge locations, please see http://www.thenewmotion.com/producten/snelladen/.

A The New Motion charge card grants you access to all charging stations in the love to load network in the Netherlands. To be able to use the fast chargers in the love to load network, please apply for a love to load charging card and activate the fast charge subscription. You pay a fixed monthly fee for the fast charge subscription, plus a fee of € 5.08 for 10 minutes of fast charging or  € 8.13 for 30 minutes. For charging through a regular charging point, you'll pay € 1.02 per hour. For more information about the charge card and rates, please see http://www.thenewmotion.com/producten/charge-card/.

For more information about The New Motion and the love to load network, please see www.thenewmotion.com