Van der Valk Hotel Arnhem

Eten & drinken

À la carte kaart

Onze à la carte menukaart biedt u een ruime keuze aan nationale en internationale gerechten. Tevens serveren wij seizoensgerechten zoals asperges in het voorjaar, mosselen in de zomer en wild in het najaar en in de winter. Ook zijn er vegetarische gerechten, seniorengerechten en worden de hele jonge gasten door ons natuurlijk niet vergeten! Daarnaast staan er op de kaart diverse, vaak streekgebonden duurzame gerechten.

Voorgerechten

Vers gebakken brood met aioli, kruidenboter en tapenade  € 5,25

Rundercarpaccio met pesto, rucola en een kaaskoekje  € 11,50

Tartaar van zalm met mierikswortel een crème van avocado  € 11,50

Burrata met parmaham, rucola, tomaat en aceto balsamico stroop  € 10,50

Tartaar van watermeloen met frisée, wortel en feta crème   € 8,50   

Carpaccio van zwaardvis, citrus vinaigrette, hazelnoot en gerookte mayonaise   € 11,50

Gamba’s gemarineerd in limoen, koriander en knoflook met courgette spaghetti  € 10,50

Paté Brûleé, geserveerd met frisée en framboos  € 10,50

Soepen

Tomatensoep met basilicum, crème fraîche en gehaktballetjes € 5,75

Oma’s kippensoep met vermicelli en bosuitjes € 5,75

Opa’s uiensoep met kaascrouton € 5,75

Soep van het seizoen (onze medewerkers informeren u graag) € 6,75

Alle voorgerechten, soepen en salades worden geserveerd met brood

Salades

Salade met lauwwarme geitenkaas, vijgen, pompoen en roodfruit dressing € 13,50 - ½ €  7,50

Ceasar salade met Romeinse sla, gebakken kip, uitgebakken spek, ei, Parmezaanse kaas en croutons € 12,50 - ½ €  6,75

Aziatische salade
Salade met gemarineerde komkommer, gebakken runderpuntjes en sesamdressing € 13,50 - ½ € 9,50

Salade Niçoise
Salade met tonijn, haricot verts, olijven, uien en ei - € 12,50 - ½  € 8,25

Alle voorgerechten, soepen en salades worden geserveerd met brood

Hoofdgerechten

Schnitzel geserveerd met saus naar keuze  € 16,00

Schnitzel Forestière: met paddenstoelen en spek, gegratineerd met kaas  € 17,50

Klassieke Oostenrijkse Cordon bleu gevuld met ham en kaas  € 16,50

Gemarineerde spareribs, geserveerd met frites en sausjes  € 19,50

Half haantje, geserveerd met geroosterde zoete aardappel  € 18,50

Gebakken diamanthaas met saus naar keuze  € 16,50

Tournedos, geserveerd met paddenstoelen en kaantjes van spek en rode wijnsaus  € 24,50

Côtes de boeuf (600 gr. voor 2 personen) van de Big Green Egg BBQ, geserveerd met geroosterde groenten, rode wijnsaus en béarnaisesaus  € 39,50

Entrecôte van Uruguayaans Black Angus rund bereid op de Big Green Egg BBQ  € 24,50

Eendenborst op Aziatische wijze, geserveerd met noodles en teriyaki  € 20,50

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met frites, wisselende groenten en salade. Gebakken aardappels op aanvraag. Vraag onze bediening gerust om extra groenten of frites.

Hoofdgerechten vis & vegetarisch

Gegrilde zalmfilet met beurre blanc, seizoensgroenten en aardappel mousseline  € 21,50

Gebakken zeewolffilet, antiboise en aardappel mousseline  € 19,50

Zeeuwse mosselen op Franse wijze, geserveerd met frites en sausjes  € 18,50

Drie gebakken sliptongen met citroen  € 22,50

Vis van het moment
Vraag onze bediening naar de vis van het moment   € dagprijs

Gebakken Noordzeetong (500 – 600 gram), op uw verzoek aan tafel gefileerd  € 34,50

Udon noodles in teriyaki, geserveerd met Aziatische groenten en tofu  € 15,50

Melanzane, groenten lasagne van aubergine, courgette, mozzarella en tomaat  € 16,50

Vegetarische linzenburger geserveerd met frites   € 14,50 

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met frites, wisselende groenten en salade. Gebakken aardappels op aanvraag. Vraag onze bediening gerust om extra groenten of frites.

Voor de kleine trek

Gebakken kleine zeewolffilet, antiboise en aardappel mousseline  € 12,50

Twee gebakken sliptongen met citroen  € 16,50

Gebakken diamanthaas met saus naar keuze  € 11,50

Kleine schnitzel Forestière of met saus naar keuze  € 9,50

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met frites, wisselende groenten en salade. Gebakken aardappels op aanvraag. Vraag onze bediening gerust om extra groenten of frites.

Desserts

Sorbet
Fruit, sorbetijs, vruchtensaus en slagroom  € 5,50

Dame Blanche                        
Vanille ijs, chocolade bombe , chocolade saus  € 6,75

‘Forza Vitesse’    
Pannacotta van advocaat en chocolade met “Vitesse” ijs  € 6,50

Witte chocolade mousse met framboos en chocolade schotsen  € 6,75 

Crème brûleé met Licor 43 ijs   € 7,50

Koffie naar keuze, geserveerd met diverse lekkernijen  € 7,50            

Kaasproeverij
Diverse biologische kaassoorten geserveerd met Kletsenbrood en mosterdfruit  € 8,75

Maandmenu

Iedere maand stelt onze chef-kok naast de à la carte kaart een keuzemenu samen waarbij gebruik wordt gemaakt van seizoensgebonden producten. De prijs van een 3-gangen maandmenu is € 24,50 per persoon, deze prijs geldt alleen als een combinatie van de gerechten uit het menu wordt genuttigd.

Voorgerechten

Maandmenu augustus

Soep naar keuze (kip, tomaat, ui of soep van het seizoen)
of
Tartaar van watermeloen met Frisé, wortel en een creme van Feta          
of
Salade met gerookte zalm, rode ui, kappertjes en gemarineerde komkommer

Hoofdgerechten

Maandmenu augustus

Schnitzel met saus naar keuze (stroganoffsaus, rode wijnsaus, champignonroomsaus, Béarnaisesaus, pepersaus)
of
Kalfslever met gebakken uien en kaantjes van spek
of
Gebakken scholfilet met antiboise en dille-olie
of
Risotto met groene asperge, doperwtjes, courgette en cherry tomaatjes       

Desserts

Maandmenu augustus

Gemarineerde ananas met vanille hangop
of
Sorbet Royale
of
‘Special Valk Coffee’
Koffie met een speciaal ontwikkelde rum, afgestemd op onze koffiebonen voor de ultieme smaakbeleving

Kindermenu

Speciaal voor onze jonge gasten hebben wij een heel bijzondere menukaart ontwikkeld: ‘Van der Valk Wereldeters.’ De gerechten zijn avontuurlijk, verantwoord en verrassend lekker. Met het kindermenu steunen we tevens een goed doel: KidsRights.

Bekijk de Van der Valk Wereldeters menukaart hier

                                          Reserveer een tafel