Van der Valk Hotel Arnhem

Eten & drinken

À la carte kaart

Onze à la carte menukaart biedt u een ruime keuze aan nationale en internationale gerechten. Tevens serveren wij seizoensgerechten zoals asperges in het voorjaar, mosselen in de zomer en wild in het najaar en in de winter. Ook zijn er vegetarische gerechten, seniorengerechten en worden de hele jonge gasten door ons natuurlijk niet vergeten! Daarnaast staan er op de kaart diverse, vaak streekgebonden duurzame gerechten.

Voorgerechten

Voorgerechten

Vers gebakken brood met Heksenkaas, kruidenboter en tapenade € 5,25

In komkommer gerolde sushirijst, samosa dimsum, wakame salade en sojasaus € 7,50

Couscous met dadels, gepofte tomaatjes, mozzarella en basilicummayonaise € 9,50

Rundercarpaccio met truffelmayonaise, rucola en een kaaskoekje € 11,50           

Gerookte entrecote van rund met soja, textuur van gazpacho en salade van truffelaardappels € 13,50

Rouleau van parelhoen met groene asperges en balsamicodressing € 10,50

Gemarineerde zalm met mierikswortelcrème en een krokant van zuurdesem € 12,50

Bavaroise van gerookte makreel met saffraanmayonaise, merengue en kruidensla € 8,50

Een proeverij van onze voorgerechten € 15,50

Soepen

Tomatensoep met basilicum, crème fraîche en gehaktballetjes € 5,75

Oma’s kippensoep met vermicelli en bosuitjes € 5,75

Opa’s uiensoep met kaascrouton € 5,75

Soep van het seizoen (onze medewerkers informeren u graag) € 6,75

Alle voorgerechten, soepen en salades worden geserveerd met stokbrood

Salades

Salade met lauwwarme geitenkaas, vijgen, pompoen en roodfruit dressing € 13,50 - ½ €  7,50

Ceasar salade met Romeinse sla, gebakken kip, uitgebakken spek, ei, Parmezaanse kaas en croutons € 12,50 - ½ €  6,75

Aziatische salade
Salade met gemarineerde komkommer, gebakken runderpuntjes en sesamdressing € 13,50 - ½ € 9,50

Salade Niçoise
Salade met tonijn, haricot verts, olijven, uien en ei - € 12,50 - ½  € 8,25

Hoofdgerechten

Schnitzel geserveerd met saus naar keuze € 15,75

Schnitzel Forestière: met paddenstoelen en spek, gegratineerd met kaas € 17,50

Klassieke Oostenrijkse Cordon bleu gevuld met ham en kaas € 16,50

Gemarineerde Iberico spareribs, geserveerd met sausjes - € 19,50

Maishoen gevuld met paddenstoelen en kruiden met een framboos- rozemarijnsaus € 15,50

Gegaarde kalfssukade met pompoen gnocchi, salieboter en Parmezaansaus € 19,75

Gebakken diamanthaas medaillons met saus naar keuze € 16,50

Gebakken tournedos met saus naar keuze € 22,50

”Chateaubriand” (500 gram)
Gebraden ossenhaas geserveerd met gebakken champignons en saus naar keuze € 44,50

Nieuw Zeelands Ocean Beef entrecote van de Big Green Egg BBQ € 24,50

USA black angus ‘ball tip’ van de Big Green Egg BBQ met saus naar keuze € 19,50
Een ‘bal tip biefstuk’ wordt gesneden van de kogel van de bil of lende

Saus naar keuze:
Stroganoffsaus, truffelsaus, champignonroomsaus, Béarnaisesaus, pepersaus, mosterdsaus  

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groenten en een rauwkostsalade. Alle garnituren kunnen naar wens worden bijbesteld. Heeft u trek in een schaaltje ouderwets lekkere appelmoes? Op verzoek serveren wij dit u graag!

Hoofdgerechten vis & vegetarisch

Gegrilde zalmfilet met hollandaisesaus en een groenten mousseline € 21,50

Oosters gemarineerde heekfilet, saffraan risotto en oosterse kreeftenbouillon € 19,50

Zeebaarsfilet uit de oven geserveerd met een saus van geroosterde gele paprika € 21,50

Drie gebakken sliptongen met citroen € 22,50

Gebakken Noordzeetong (500 – 600 gram), op uw verzoek aan tafel gefileerd € 34,50

Timbaal van schorseneren met aubergine ravioli en vegetarische rode wijnsaus € 14,50

Quiche van bospaddenstoelen, ratatouille en gorgonzolasaus € 16,50 

Vegetarische burrito met truffel-paddenstoelrisotto en bloemkoolsaus € 16,50 

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groenten en een rauwkostsalade. Alle garnituren kunnen naar wens worden bijbesteld. Heeft u trek in een schaaltje ouderwets lekkere appelmoes? Laat het ons dan even weten!

Voor de kleine trek

Zeebaarsfilet uit de oven geserveerd met een saus van geroosterde gele paprika € 11,50

Twee gebakken sliptongetjes met citroen € 16,50

Gebakken diamanthaas medaillons met saus naar keuze € 11,50

Kleine schnitzel Forestière of met saus naar keuze €   9,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groenten en een rauwkostsalade. Alle garnituren kunnen naar wens worden bijbesteld. Heeft u trek in een schaaltje ouderwets lekkere appelmoes? Laat het ons dan even weten!

Desserts

Sorbet
Vers fruit, sorbetijs, vruchtensaus en slagroom €  4,75

Dame Blanche                        
Vanilleijs, chocoladesaus, chocoladecrumble en slagroom €  6,75

Coupe Vitesse
Advocaatroom, banaan, chocoladeijs en chocoladeroom €  6,25

‘Cheesecake in a glass’ met bosvruchtenijs €  7,50

Proeverij van chocolade
Brownie met Toblerone mousse en koekjes ijs €  7,50

Crème brûleé met Baileys en karamelijs €  7,50

Koffie naar keuze, geserveerd met diverse lekkernijen €  7,50            

Kaasproeverij
Diverse biologische, Nederlandse kaassoorten geserveerd met kletsenbrood en vijgencompote €  8,75

Al ons ijs is 100 % Fairtrade en in samenwerking met Australian Homemade Ice Cream ontwikkeld.

Maandmenu

Iedere maand stelt onze chef-kok naast de à la carte kaart een keuzemenu samen waarbij gebruik wordt gemaakt van seizoensgebonden producten. De prijs van een 3-gangen maandmenu is € 24,50 per persoon, deze prijs geldt alleen als een combinatie van de gerechten uit het menu wordt genuttigd.

Voorgerechten

Maandmenu april

Soep naar keuze (tomaat, kip, ui of soep van het seizoen)
of
Carpaccio van rode bietjes met perzik, fetakaas, rucola en frambozencoulis
of
Zalmtartaar geserveerd met ingelegde rode ui, krokantje van zeewier en rucolamayonaise

Hoofdgerechten

Maandmenu april

Schnitzel met saus naar keuze (champignonroomsaus, bearnaisesaus, pepersaus, mosterdsaus, stroganoffsaus of truffelsaus)
of
Oerhammetje (220 gram) van de Big Green Egg geserveerd met gebakken spek, ui, champignon en BBQ saus
of
Gamba’s met noedels, paksoi, boontjes, bosui, limoen en taugé
of
‘Millefeuille van seizoensgroenten’
Lasagne opgebouwd uit verschillende seizoensgroenten met milde blauwe kaas

Desserts

Maandmenu april

Carrot cake met wortelsorbetijs en een schuim van mango
of
Coupe met een compote van rabarber en aardbei geserveerd met vanille-ijs
of
‘Special Valk Coffee’
Koffie met een speciaal ontwikkelde rum, afgestemd op onze koffiebonen voor de ultieme smaakbeleving

Kindermenu

Speciaal voor onze jonge gasten hebben wij een heel bijzondere menukaart ontwikkeld: ‘Van der Valk Wereldeters.’ De gerechten zijn avontuurlijk, verantwoord en verrassend lekker. Met het kindermenu steunen we tevens een goed doel: KidsRights.

Met de nieuwe kaart willen we kinderen van ca. 4 tot en met 12 jaar uitdagen om ook eens wat anders te eten dan het traditionele kindermenu. De menukaart zorgt voor leuk vermaak aan tafel met de verschillende verhalen en weetjes over de diverse landen waarop de menu’s geïnspireerd zijn.

Een kindermenu bestaat uit een soep, hoofdgerecht en kinderijsje en kost € 12,50 ("Hollandse Pot voor € 10,50). Het hoofdgerecht is ook apart te bestellen voor € 8,50 (het hoofdgerecht van “Hollandse Pot” voor € 5,25). Elk half jaar 'verversen' we de menukaart met nieuwe landen, weetjes en gerechten.

De hoofdgerechten uit het kindermenu zijn:

* Onze vis is duurzaam gevangen en heeft het MSC keurmerk.

Heb je onze speeltuin al ontdekt? Je kunt hem vinden aan de zijkant van het hotel! Is het slecht weer? In het soutterain is onze ''Kids Corner"!